Bakeriet & Bakeriet Atelier

Voorlopig bevindt Bakeriet.Atelier zich in de Vennestraat naast Galleriet.Finse. Deze ruimte wordt benut door onze gepassioneerde bakker Robin Geurts die alle voorbereidingen treft voor het traag gedesemd deeg. Een ruim assortiment afgewerkte producten vindt je in onze winkel (Hoefstadstraat 23, zijstraat van de Vennestraat), o.a. Rosendalbrood, Totembrood, Roggespeltbrood, Emmergraan, Brioche, Croissant, Kademom-Kaneelkoek, Rozijnenkoek, Worstenbrood, Focaccia, Taart, Wafels... De uiteindelijke constructie van Bakeriet.A. zal een gebouw zijn dat aansluit op het gebouw van Bakeriet. Als alles verloopt volgens plan (de virus-problematiek inbegrepen) zullen de werken waarschijnlijk klaar zijn rond de periode eind juni, begin juli.


In de eetbare tuin staat een klein gebouw, Bakeriet (Noors voor bakkerij ) dat is opgetrokken uit bakstenen met een zwevend bijen- en vlinderdak. Hier wordt het traag gedesemd deeg in de houtoven gebakken. Het zuurdesembrood heeft een zachte kruim met een krokante korst.


© tekst, foto's en grafische uitwerking Luc Vleugels

Nieuwsbrief

Wij danken u voor uw interesse.
Gelieve hier uw email in te vullen om exclusieve informatie over onze diensten en promoties te ontvangen.