Hoeve het Blokhuis ambachtelijke vleeswaren

Hoeve het Blokhuis is een kleinschalige bio-boerderij in Herk-de-Stad waar we biologische groenten, fruit en snijbloemen telen en kippen en runderen houden. Onze familie boert al verschillende generaties op het Blokhuis. We geloven in lokale productie en daarom worden alle vruchten van het land rechtstreeks aan mensen in de omgeving verkocht.

Bij hoeve het Blokhuis houden we onze runderen op een natuurvriendelijke en diervriendelijke manier. Bij ons grazen de rassen Aberdeen Angus en Salers. Dit zijn nog rassen die uitstekend geschikt zijn voor een natuurlijke veehouderij. Zo zijn ze goed aangepast om natuurlijk te eten (vooral gewoon gras), waarvoor hun spijsvertering ook is gemaakt. Ze grazen meestal op natuurweides in de buurt. Het zijn gezonde, sterke dieren die zelden ziek worden. We laten ze grazen in kuddes bij elkaar, de koeien kalven nog natuurlijk in de weides en de kalveren zogen het ganse jaar bij hun moeders.  Als de koeien de ganse dag kunnen grazen en herkauwen in de weides dan zijn ze veel rustiger, gezonder en blijer. Ze groeien op een normale manier en dat komt de gezondheid van de koe en dus ook van het vlees ten goede.

Deze rassen zijn ook befaamd voor hun lekker en aromatisch vlees. Vlees van runderen die zo worden gehouden geeft verschillende voordelen: het bevat meer omega-3 vetzuren, Vitamine A, E, B en D en minder verzadigde vetten. Deze dieren geven vlees met een speciale, lichte marmering in de spieren. Die marmering absorbeert de omega-3 en de vitamine A en geeft die heerlijke, sappige smaak !

Nieuwsbrief

Wij danken u voor uw interesse.
Gelieve hier uw email in te vullen om exclusieve informatie over onze diensten en promoties te ontvangen.