Manifesta9

Manifesta9 strijkt voor deze editie neer in Limburg, in het hart van de Euroregio, de oude mijngebouwen van Genk-Waterschei.
Het project Vennestraat, Hidden places and identities. maakt deel uit van de Parallel Events van Manifesta9. Het situeert zich in en rond de Vennestraat, winkelstraat en slagader van de cité van Winterslag. Het is interdisciplinair en bestrijkt verspreide en wisselende locaties in de Vennestraat.
Het project is een initiatief van Galleriet
Organisatie Gilberte Claes, interieurarchitect ism Karel van Gerven, fotograaf. Curator, MIchela Sacchetto (IT) en Francesca Berardi (IT).

Vennestraat, Hidden places and identities. beweegt zich tussen twee polen: territoriale en menselijke identiteit. Hierbij verwijst Hidden places naar een minder bekend groen en/of post-industrieel erfgoed en Identities naar de zeer diverse bewoners van de wijk. Enerzijds zullen we de bewoners bij het project betrekken: ze worden gevraagd om deel te nemen, samen met kunstenaars en curatoren, vertrekkend van hun eigen werkelijkheid. Tegelijk zal het multicultureel karakter van de plek, de Vennestraat een belangrijk aspect zijn binnen deze samenwerking.
Anderzijds reactiveren we haast onbekende groene plekken in de onmiddellijke nabijheid van de Vennestraat. Die verborgen plekken zijn evenzeer verbonden met de geschiedenis van de wijk.
Diverse kunstenaars uit België, Italië, Marokko, Turkije, presenteren hun werk op de zaterdagmarkt, 5 weken lang, tussen 01.09.12 en 29.09.12.
Kunstenaars die deelnemen zijn, Meryll Hardt (Frankrijk), Fatma Bucak (Turkije), Carole Louis (België), Younes Rahmoun (Marokko), Karim Rafi (Marokko), De Nicolai Provoost (Italië-Vlaanderen) en AuroraMeccanica (Italië).
Op elk van die dagen wordt er op C-mine een picknick georganiseerd in samenwerking met de marktkramers.

 

 

Rosendal.BRØD.
Woensdag van 11u00 - 18u00 
Zaterdag van 08u00 tot 18u00 
(ontbijt en lunch)
Rosendal.MARKED.
Elke zaterdag
van 08u00 tot 14u00
Nieuwsbrief

Wij danken u voor uw interesse.
Gelieve hier uw email in te vullen om exclusieve informatie over onze diensten en promoties te ontvangen.